ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2024!

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

FB event:

https://www.facebook.com/share/vLxnu17V5SqQohw4/

Κατα την παράδοση μας, μετά το πέρας των σταθερών μας μαθημάτων, συνεχίζουμε για λίγο ακόμα με κάποια θεματικά μαθήματα που έχουν ειδικό ενδιαφέρον και αφορούν όλα τα επίπεδα!

Δήλωση συμμετοχής:

Με email στο info@athenslindyhop.com

Αναφέρετε το όνομα, το τηλέφωνό σας και το μάθημα ή μαθήματα στα οποία θέλετε να συμμετέχετε.

Κόστος των μαθημάτων:

15 ευρώ το μάθημα

50 ευρώ για όλα τα μαθήματα

Διάρκεια 1.30 ώρα/μάθημα

BLUES DANCE (Με τους Στέφανο & Μαριάντζελα)

Τρίτη 9/7

Ώρα 20.00-21.30

Με βαθιές ρίζες στην Αφρικανική ποιότητα κίνησης βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, το ρυθμό, τις απομονώσεις, την προσωπική έκφραση και το συναίσθημα. Είναι ένας αυτοσχεδιαστικός, street χορός που δεν υπακούει σε κανόνες. Ωστόσο, όπως κάθε χορός, με τον καιρό καθιέρωσε βασικά βήματα και ρυθμικά μοτίβα πάνω στα οποία "πατάμε" ούτως ώστε ο νέος χορευτής να βρει ένα μονοπάτι για να κατανοήσει το feeling του Blues dance. Από τα Juke Joints (τα καταγώγια) του Αμερικανικού Νότου με το κιθαριστικό Blues ως τα rent parties στα διαμερίσματα του Νεουορκέζικου Χάρλεμ, υπό τους ήχου του Τζαζ Blues, το στυλ του Blues dance μπορεί να αλλάζει αλλά οι αρχές και το feeling που το διέπουν είναι ένα. Γειωμένη στάση, προσωπική έκφραση, laid back χαλαρή κίνηση και συναίσθημα.

VINTAGE EXOTIC FEMALE DANCERS (με την Μαριάντζελα)

Τετάρτη 10/7 & Παρασκευή 12/7

Ώρα 20.00-21.30

Δύο συναρπαστικά μαθήματα που έχει δημιουργήσει και διδάξει τα τελευταία χρόνια, η Μαριάντζελα, με θέμα τις χορεύτριες που άφησαν το σημάδι τους τις δεκαετίες του '40-'50! H Μαριάντζελα, σαν πολύπλευρη χορεύτρια που είναι, κατέχει και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την γρήγορη κίνηση στους jazz, latin, groovy ρυθμούς, με την αργή, ρευστή κίνηση και τις απομονώσεις που απαιτεί το exotic και blues dancing. Μαζί της θα αποκαλύψετε (ή θα τονίσετε) μια άλλη πλευρά του εαυτού σας και θα εξερευνήσετε έναν άλλο τρόπο να κινείστε χορευτικά.

Μαζί, σε δύο μαθήματα διάρκειας 1.30 ώρας το καθένα, θα ανακαλύψουμε τη γοητεία και τη μοναδικότητα της κίνησης των εξής θρυλικών χορευτριών:

Τετάρτη 10/7 (PART 1)

★ JOSEPHINE BAKER ★

https://youtu.be/NBGXsQfGY4M

★SAHJI (Madeline Jackson) ★

https://youtu.be/diz0giFWxT0

Παρασκευή 12/7 (PART 2)

★ TONGOLELE (Yolanda Montes) ★

https://www.youtube.com/watch?v=6SD9pBdTiAc

★ LILIA PRADO ★

https://www.youtube.com/watch?v=qJ10tn43H5M

LATIN JAZZ (Με την Μαριάντζελα)

Πέμπτη 11/7

Ώρα 20.00-21.30

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της τζαζ των δεκαετιών '40 και '50 ήταν η Latin Jazz και το Mambo. Με τα Latin grooves να είναι από τα αγαπημένα ακούσματα της Μαριάντζελας, και ένα πρότζεκτ που ήθελε να εισαγωγή εδώ και χρόνια στο χορό μας, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε την κινησιολογία της τζαζ σε Latin ρυθμούς, καθώς θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε όλο μας το σώμα και θα εξασκήσουμε τις απομονώσεις του κορμού και το γοφών αλλά θα μάθουμε και βασικά βήματα του Mambo έτσι όπως τα έχει καθιερώσει ο Eddie Torres, ο χορευτής-βασιλιάς του Mambo!

Facebook event

Related Posts